Dat is de titel van de workshopmiddag die 18 april a.s. wordt georganiseerd door het netwerk van bovenschools ict-coördinatoren, ZINZEO.

Samen met 5 studenten die de minor cultuureducatie van @hzpabo doen, verzorg ik daar een workshop over sociale media in het onderwijs.’

Waarom juist met studenten? Zij worden immers de collega’s van de toekomst, werken met sociale media, hebben ruimte om te experimenteren met sociale media in het onderwijs. Als klap op de vuurpijl presenteren zij hun bevindingen aan hun toekomstige collega’s. Misschien spannend, maar veel motiverender, ze profileren zichzelf tenslotte, wat met de huidige krapte in banen niet zo gek is. En presenteren voor een publiek, dat daadwerkelijk iets kan met jouw bevindingen levert veel meer voldoening op, dan alleen die 7,0 als eindresultaat, op een verslag dat ligt op je bureau.

Meer informatie over de workshop? Ga dan naar de pagina ‘Sociale media, maatwerk!‘ op dit weblog.

Advertenties

Over Riaan Lous

@riaanlous is ecologisch pedagoog en werkt bij HZ University of applied science. Hij is daar onderwijsadviseur en -ondersteuner bij de Delta Academy, Academie voor Technologie & Innovatie en docent aan de pabo.

»

  1. […] Hiermee kopte de Volkskrant vandaag een artikel en refereerde daarmee naar de Telegraaf, die ook aangaf dat leerkrachten vaak digibeet zijn. Er wordt gesproken over een groot aantal digibeten, de leerkrachten die geen idee hebben hoe ze sociale media kunnen toepassen. Dat is niet erg, ik vermoed dat dat een categorie mensen is, die met wat handvatten, laagdrempelige voorbeelden, snel aan de slag kan (en toevallig is voor die categorie en met dat doel op 18 april 2012 een workshopmiddag georganiseerd). […]

  2. Riaan Lous schreef:

    Helaas heeft de organisatie, na de sluitingsdatum van de inschrijving, moeten constateren dat er te weinig aanmeldingen binnen zijn gekomen om de ICT-praktijkmiddag op 18 april door te laten gaan.

    De organisatie heeft nog alternatieven bekeken om, diegene die zich enthousiast hadden opgegeven, toch wat tegemoet te komen. Helaas is daarvoor geen goede oplossing gevonden en bleek het afzeggen van deze ICT praktijkmiddag de enige juiste keuze.

    De organisatie vindt het vooral erg jammer voor die collega’s die zich wel hadden aangemeld. Ook voor de workshophouders, die hun tijd in de voorbereiding hadden gestoken, is het een teleurstelling.

    Het ICT samenwerkingsverband Zinzeo zal zeker in de toekomst weer een ICT praktijkmiddag op de agenda zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s