Ik wil het zo graag geloven, ‘the digital native’ die altijd en overal leert. En met altijd en overal leren bedoel ik dan ook echt het leren waardoor je daadwerkelijk uiteindelijk ook een formele studie vormgeeft. Zoals de student aan een opleiding als Social Work, bouwkunde, Commerciële Economie of MAROF.  Of de leerling die van zijn voortgezet onderwijsschool een Ipad ontving. Of misschien wel een leerling op een (al dan niet traditionele) basisschool. Allemaal mensen die bijna 24/365 (want ook in vakanties staat leren niet stil, merkte ik in ‘Deviceloze vakantie‘ al op) online actief leren om daarmee de studie vorm te geven en uiteindelijk het felbegeerde diploma te behalen.

Onderstaand filmpje kwam ik tegen via www.21stcenturyskills.nl (@frankoetelaar, bedankt voor het delen). Het filmpje doet vermoeden dat dit ook daadwerkelijk het geval is en dat ‘the digital native’ spreekt. Het filmpje is echter wel geüpload door ‘BlackboardTV’, volgens mij onderdeel van een professionele organisatie. Hoeveel digital natives zijn hiervoor geraadpleegd?

In hoeverre is dit filmpje echt waar? Hoeveel ‘digital natives’ (mensen geboren na 1980 en nagenoeg volledig opgegroeid met digitale middelen) herkennen zichzelf in dit filmpje? Ik ben benieuwd en roep daarom iedere ‘digital native’ op om dit filmpje eens te bekijken en de poll eronder in te vullen en deze oproep door te sturen aan anderen.

Meer informatie over ‘de Digital native’? Kijk ook eens op http://issuu.com/mediawijsheidpro/docs/de_digital_native

Reageren op dit artikel? Het liefst als directe reactie op dit blog zelf.

Advertenties

Over Riaan Lous

@riaanlous is ecologisch pedagoog en werkt bij HZ University of applied science. Hij is daar onderwijsadviseur en -ondersteuner bij de Delta Academy, Academie voor Technologie & Innovatie en docent aan de pabo.

Eén reactie »

  1. DeMeesterOnline schreef:

    Mooi stuk! Filmpje is mijns inziens nog verre van actueel en ook niet gewenst in deze vorm! Mis de sociale RL omgeving en deze is volgens mij van essentieel belang voor de ontwikkeling van leerlingen/mensen als deelnemer aan de maatschappij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s