…dat is de titel van de onderwijsconference die op 15 en 16 januari 2015 wordt verzorgd door Peter Heerschop en Marcel van Herpen. De aankondiging las ik op de website van Het Kind. De conference is onderdeel van een reeks van onderwijsavonden die zijn samengesteld door Het Kind en NIVOZ en waarmee deze instanties leerkrachten willen inspireren. Het zesje Dat zesje, dat zat direct in mijn hoofd.  Geven de mannen echt aan dat 2014 qua onderwijs een zesje was? Betekent dat dat het nu niet goed is en alles anders en beter moet? Als ik verder lees, vind ik de zin ‘2015 moet door het plafond!’ Het lijkt er inderdaad op dat alles anders moet. Ik hou zelf van innoveren in onderwijs, om mee te kunnen gaan in de veranderende wereld. Soms kan innoveren in onderwijs er hopelijk zelfs voor zorgen dat die wereld door die innovatie verandert (dat hoop ik in de toekomst met blogs over ‘Leren voor het leven‘ te kunnen laten zien). Gelukkig Al snel word ik gerust gesteld, want aangekomen op de website van NIVOZ lees ik:

Ze hebben beiden een schat aan ervaring, maar overschatten zichzelf niet. Ze weten wat het is om te blijven zitten, maar ook wat het betekent om op te staan. Ze haten de rankings, maar zijn als geen ander in staat om ze te maken. Ze vertellen dat het belangrijk is om zelf te ervaren. Ze hebben kritiek op het systeem, waar ze zelf deel van uitmaken.

Heerlijke tegenstrijdigheden, die volgens mij mooi aangeven hoe moeilijk het soms is om te veranderen én waarmee wordt aangegeven dat je er dus zelf mee moet beginnen. De kaarten zijn besteld!

Advertenties

Over Riaan Lous

@riaanlous is ecologisch pedagoog en werkt bij HZ University of applied science. Hij is daar onderwijsadviseur en -ondersteuner bij de Delta Academy, Academie voor Technologie & Innovatie en docent aan de pabo.

Eén reactie »

 1. Rob van der Poel schreef:

  Mooi Riaan!! Dank, Rob redacteur/coördinator

  [hetkind_logo_rgb copy.jpg] Inspiratie, legitimatie en verbinding —> Word donateur voor 50 euro per jaar, klik hier KIND-MAGAZINE Passend Onderwijs. Niemand Buitengesloten – Bestel hier.

  ONDERWIJSAVONDEN IN DRIEBERGEN 15 en 16 januari met Peter Heerschop en Marcel van Herpen. Een nieuwjaarsconference over onderwijs.

  UITGAVEN JAARBOEK 2014 – Waardevolle verhalen voor goed onderwijs). Bestel hier. IK, DE LERAAR – Manifest van Marcel van Herpen Bestel hier.

  Landgoed de Horst – De Horst 1 – 3971 KR Driebergen. T: 0343-556750 – M: 06-50877487. mailto: r.vanderpoel@hetkind.org: http://www.hetkind.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s